Zaaiwerkzaamheden

Alle zaaiwerkzaamheden worden uitgevoerd door machines uitgerust met GPS. Deze technologie stelt ons in staat de precieze hoeveelheid benodigd zaad toe te passen en te zaaien met een precisie van 0-2cm.  De machines houden exact de gezaaide delen bij, en maken het mogelijk om zelfs op onregelmatige percelen en kopakkers te zaaien met dezelfde precisie. Hierdoor zijn vervolgwerkzaamheden als gewasbescherming, gewasverzorging en oogsten ook preciezer uit te voeren.

Graan, gras en groenbemesters

Voor het zaaien van graan, gras en groenbemesters beschikken we over diverse zaaimachines van 6 meter breed die gecombineerd kunnen worden met een rotorkopeg. Daarnaast kunnen we deze gewassen spit-zaaien.

tarwe-zaaientarwe-zaaienzaaien

Bieten en mais

Voor het zaaien van bieten en mais beschikken wij over een 12-rijige zaaimachine van Kverneland met RTK GPS rijenschakeling.

Bij deze machine heeft elk zaai-element een aparte elektromotor, hiermee kan elke rij met GPS worden afgesloten. Hierdoor geen overlap meer in geren en op kopeinden. Met als gevolg geen verspilling van zaaizaad en geen slecht gewas door een te grote plantdichtheid in dubbel gezaaide stukken. De kaarsrechte lijnen die door deze machine gecreĆ«erd worden zorgen ervoor dat bewerkingen als spuiten en schoffelen zeer nauwkeurig en gemakkelijk uitgevoerd kunnen worden.

De bietenzaaier is door de schijfkouters en de instelbare kouterdruk geschikt om in onbewerkte grond en groenbemesters te zaaien. Tevens zullen door deze techniek de zaden op bewerkte grond nog beter op de vochtige vaste grond gelegd kunnen worden voor een goede kieming.

 

bieten-zaaienmais-zaaienTarwe zaaien