Maaidorsen

Loonbedrijf van der Woerd stelt net als u hoge eisen aan het oogstproces. Dit kan alleen met de beste machines. Voor al het maaidorswerk beschikken we over 3 New Holland combine's. Twee maal een CX 860 en één CR 9070. Om de hoogste oogstkwaliteit te kunnen garanderen zijn deze machines uitgerust met een hoop extra's en de nieuwste (precisie) landbouwtechnologieën.
Zo meten onze combines bijvoorbeeld voortdurend de opbrengst. Met behulp van GPS en speciale software kan de opbrengst nauwkeurig in kaart worden gebracht. U kunt zo zien hoe productief de verschillende delen van uw gewassen zijn en vervolgens bepalen welke gebieden extra aandacht nodig hebben.

Om er voor te zorgen dat uw gewas steeds weer met het juiste vochtpercentage en in topconditie geoogst wordt, zijn al onze combines voorzien van een real-time vochtmeetsysteem. De bestuurder wordt zo continu op de hoogte gehouden van het actuele vochtpercentage.

Graan

De CX-860 is voorzien van een maaibord van 6 meter breed, de CR 9070 heeft een maaibord van 7,30 meter. Beide combines hebben een hoge capaciteit en leveren de hoogste korrel- en strokwaliteit. Aan deze combines hebben wij voor en achter de grootst mogelijke bandenmaat gemonteerd om uw bodem zoveel mogelijk te ontzien.

Op het land werken wij met een graanoverlaadwagen. Hiermee kan het graan direct aan de weg in vrachtwagens of kipwagens worden geladen terwijl de combine door kan werken in het veld. Ook dit beperkt de insporing en de belasting van het land.

Peulgewassen

Peulgewassen, waaronder erwten en bonen, worden bij ons geoogst met een New Holland CR9070. Een lage trommelsnelheid is noodzakelijk voor een goede kwaliteit van het oogstproces. Onze CR 9070 is daarom uitgerust met een trommelvertrager. Dit maakt deze combine uiterst geschikt voor het dorsen van peulgewassen.

Mais

Het dorsen van mais doen wij tevens met een New Holland CR 9070 combine. Ook bij het dorsen van mais zorgt deze combine er weer voor dat de hoogst mogelijke oogstkwaliteit wordt nagestreefd. Voor het maaidorsen van mais wordt er een 8-rijig maisvoorzetstuk op gemonteerd.

Samen met de Kaweco overlaadwagen zorgen deze machine's voor een hoge capaciteit zodat het transport vanaf het land snel door kan gaan.
Wij kunnen tevens het malen of pletten en inkuilen van deze maisproducten voor u verzorgen.

Graszaad

Voor het oogsten van graszaad hebben wij een Kuhn Triple-maaier van 9 meter breed. Hiermee kunnen wij 3 zwaden van 3 meter in een werkgang maaien. Door deze manier van maaien hebben we weer 1/3 minder rijsporen en draaimomenten op de kopakker. Hierdoor heb je aanmerkelijk minder zaadverlies en gewas wat vast op de grond gereden ligt.

Met behulp van GPS kunnen wij exact maaien en het werk met een zeer grote capaciteit op het juiste moment uitvoeren zo dat er veel hectares onder goede omstandigheden gemaaid kunnen worden.

Het dorsen van het graszaad gebeurt met de New Holland CX 860 combine, uitgerust met een opraapdoek van 5,80 meter. Ook bij het dorsen van zaaizaden garandeert deze combine een superieure oogstkwaliteit.

Combines hoge capaciteitCombine en overlaadwagen CombineCombine_opbrengstregistratie _automatischevochtmeting