Gewasbescherming

Voor al het spuitwerk beschikken wij over een Agrifac Condor 5000 met zelfsturend GPS systeem en een werkbreedte van 42 meter. Deze is spuit is uitgerust met een HighTechAirPlus systeem van Agrifac. Met dit systeem kan de druppelgrootte tijdens het spuiten eenvoudig en volledig traploos naar omstandigheden worden ingesteld. De windgevoeligheid van het spuitwerk neemt hierdoor sterk af en er treedt een betere bedekking van het bladoppervlak op.

Door het geavanceerde GPS-systeem worden boomsecties automatisch uitgeschakeld als er een gewasdeel gepasseerd wordt waar al gespoten is. Verspilling en overdosering van spuitmiddelen worden voorkomen op onregelmatig gevormde percelen en kopakkers. Ook kan er zonder problemen bij schemering of  's nachts gespoten worden. Goede weersomstandigheden kunnen beter benut worden waardoor het aantal spuitbare uren toeneemt.

In het voorjaar rijden we op 80cm brede banden, later 52 cm brede banden om tussen de gewassen te kunnen rijden. In combinatie met het bandendrukwisselsysteem zorgt dit voor een zo laag mogelijke bodemdruk.

GPS-systeem-spuitgewasbescherming agrifac condorgewasbescherming-agrifac-condor

Uitbesteden

Om het u wat makkelijker te maken kunnen wij tevens alle werkzaamheden met betrekking tot gewasbescherming overnemen. Samen met u stellen we een gewasbeschermingsplan op dat aansluit op uw bedrijfssituatie, en erop gericht is u gewassen optimaal te beschermen tegen onkruiden, ziekten, schimmels en plagen. Er wordt zowel tijdens het opstellen van het gewasbeschermingsplan als tijdens de uitvoering nauw met u samengewerkt. U zult regelmatig op de hoogte worden gesteld over de voortgang en staat van uw gewas.

Omdat we er naar streven altijd de meest effectieve en kosteneffici├źnte middelen te gebruiken werken we veelvuldig samen met gewasbeschermingsspecialisten. Zo blijven we continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen wij u voorzien van gedegen advies.

Kortom, u bent verzekerd van gewasbescherming van het hoogste niveau zonder dat u zich er druk over hoeft te maken.